• top stories
  • read
  • newsarchive
  • by deepjournal
5 July 2007
|
Zondagavond 15 juli in Amsterdam
William Rodriguez (huismeester WTC, 'Last Man Out') en ex MI5-agent komen naar Nederland
Toespraken - Inclusief interviews met hen en met Nederlandse gasten
Zie poster onderaan artikel voor alle details
William Rodriguez, de huismeester van het WTC op 9/11 en de laatste man die uit de toren ontsnapte, komt naar Nederland op zondagavond 15 juli. Zijn indrukwekkende verhaal over de explosies voorafgaand aan het instorten van de torens, hoe hij vijftien mensen heeft gered uit het puin, hoe hij velen redde door deuren te openen met zijn 'master key' wordt in een breder kader geplaatst door ex MI5-agent Annie Machon. Zij stapte uit de Britse geheime dienst MI5, dook onder met een andere klokkenluider van MI5, David Shayler, en legt uit hoe en waarom 9/11 volgens haar heeft kunnen gebeuren. Zij en Rodriguez en een aantal Nederlandse gasten waaronder Patrick Savalle van Zapruder beantwoorden verontrustende vragen over 9/11, gesteld door Daan de Wit van DeepJournal.

De avond wordt op 15 juli 2007 gehouden in de grote zaal van Mecurius te Amsterdam, Prins Hendrikkade 20, pal tegenover het Centraal Station. Aanvang 19.30 uur, toegang € 7,50.

Reserveren
Het reserveren van losse toegangskaarten is niet mogelijk, maar ook niet nodig. De zaalgrootte is variabel en kan honderden mensen bevatten. Wees er op tijd bij voor een goede zitplaats.
(Eerder was sprake van een buffet met een daaraan gekoppelde reservering, maar het buffet is geschrapt en iedereen die had gereserveerd is op de hoogte gebracht).

Programma
* Welkomstwoord door Daan de Wit
* Inleiding door Annie Machon
* Toespraak door William Rodriguez
Pauze
* Interview onder leiding van Daan de Wit met William Rodriguez, Annie Machon, Patrick Savalle en twee speciale gasten. Bij het interview wordt veel beeldmateriaal getoond.
* Vraag en antwoordsessie met het publiek.
Einde

De avond is interessant voor hen die 9/11 uitgebreid hebben bestudeerd, maar ook voor hen die pas net hebben ontdekt dat er verontrustende vragen open blijven staan bij de gebeurtenissen op en rond 11 september 2001. Enkele van deze vragen worden na afloop van de toespraken voorgelegd in het interview:

Verontrustende vragen bij 9/11
* Over de explosies in het WTC-complex
* Wat was de rol van de broer en de neef van Bush bij de beveiliging van het WTC?
* Was 9/11 een false flag operation en wat leert de geschiedenis over zulke operaties?
* Over de cruciale rol van de wargames op 9/11
* Van kostenpost naar winst: over de torens die vanwege de asbest waren afgeschreven
* Wat was de rol van de kapers? Konden ze vliegen en hebben ze meegevlogen?
* Was er een rol van de Israëlische geheime dienst?

Link naar groot formaat poster. Poster - hoge resolutie.


DeepJournal
Sign up for the free mailing list.