%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
11 mei 2007   |     mail dit artikel   |     print   |  
Daan de Wit van DeepJournal geeft workshop op ClioCongres
Willem Middelkoop geeft lezing
Cliocongres 2007
De VS in het internationale speelveld - Teamcamptain of vallende vedette?
Dinsdag 15 mei 2007 - Groningen


Daan de Wit geeft een
workshop en neemt deel aan het slotdebat.
Willem Middelkoop geeft een
lezing - (Lees de interviews van Daan de Wit met Willem Middelkoop).

Op het Cliocongres 2007 zullen in totaal
8
workshops worden aangeboden. Er zijn twee achtereenvolgende workshoprondes zodat iedere deelnemer in staat is twee verschillende workshops te volgen.  
Workshop 1: 'When history takes a different course'
Daan de Wit, free lance journalist. Maker van de website
www.deepjournal.com
De moderne geschiedenis is voor een belangrijk deel bepaald door oorlog en terreur. Bij de realiteit zoals we die kennen uit de geschiedenisboeken plaats ik op basis van feiten vraagtekens bij de spoorwisselingen die de loop van het verleden hebben bepaald. Uit de antwoorden blijkt dat nationale en internationale conflicten in veel gevallen vooraf zijn gegaan door kunstmatige dreigingen, manipulatie en misleiding van binnenuit. De resultaten van deze misleidingen blijven echter dezelfde: internationale conflicten die veel slachtoffers maken, maar voor bepaalde kleine groepen uitermate lucratief zijn. Een journalistieke analyse van de feiten toont een alternatieve geschiedenis waarin belangrijke rollen zijn weggelegd voor geheime diensten, spookterroristen, geheime genootschappen, geldelijk gewin en macht. Uitgaand van deze feiten blik ik terug op het verleden en anticipeer ik op de toekomst.
-
Kaartverkoop
Lezers van DeepJournal, die de naam DeepJournal melden bij de kassa, krijgen korting. Zij betalen geen €20, maar €17,50. Studenten krijgen ook korting.
-
Thema
Het jaarlijkse Clio-congres heeft dit jaar als doelstelling een analyse te maken van de hedendaagse positie van de Verenigde Staten (VS) in het internationale speelveld.
Na decennia van dominant en niet van kritiek gevrijwaard internationaal beleid, staat de positie van de VS sinds het begin van de 21e eeuw onder druk. Na de aanslagen van 11 september 2001 startten de VS de oorlog tegen het terrorisme. Sindsdien heersen in toenemende mate twijfel en kritiek op het wereldtoneel rondom de hegemoniale positie van de VS. Het mondiale machtsevenwicht lijkt te verschuiven. Nieuwelingen als China en India eisen hun plaats in de wereldpolitiek op.
De VS benaderen deze ontwikkelingen op een schijnbaar geheel eigen wijze, waardoor ook de transatlantische relaties in de afgelopen jaren lijken te zijn bekoeld. Daardoor rijst de vraag: De Verenigde Staten in het internationale speelveld; teamcaptain of vallende vedette?
Dit jaar belooft het weer een zeer interessante dag te worden en wij zijn verheugd over het feit dat we de Ambassadeur van de Verenigde Staten mogen verwelkomen.
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved